Parteneriat pentru managementul deseurilor in judetul Prahova

CJ Prahova, parteneriat, management, deseuri, finantare, fonduri UE

In cadrul intalnirii dintre reprezentantii CJ si cei ai primariilor din judet s-a aprobat Statutul asociatiei, a fost aleasa conducerea si a fost fixat sediul social al acesteia.

Asociatia pentru managementul deseurilor va functiona in Palatul Administrativ Ploiesti si va avea cinci angajati, care vor consilia primariile din judet in acest domeniu.

Singura localitate din judet care nu a intrat ca membru in aceasta asociatie este orasul Mizil, care beneficiaza deja, din acest an, de fonduri europene pentru implementarea unui proiect de gestionare a deseurilor.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca asociatia va beneficia de o finantare de 40 de milioane de euro din Fondul de Mediu, bani cu care vor fi cumparate in toate localitatile masini pentru colectarea deseurilor si pubele, iar colectarea se va face in sistem centralizat la rampele existente sau care vor fi construite in judet in urmatorii patru ani.

Cozma i-a informat pe primarii din judet ca, la sedinta de Guvern de saptamana viitoare, judetul Prahova va primi bani de la buget pentru administratiile locale care se confrunta cu probleme financiare, urmand ca bugetele locale sa fie ajutate cu sume cuprinse intre 50.000 si 60.000 de lei.

De asemenea, tot la sedinta Executivului de saptamana viitoare, judetul Prahova va mai primi 3 milioane de lei pentru terminarea unor lucrari pe drumurile judetene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.