Spitalul de urgenta pentru copii din Galati va fi modernizat prin Programul Operational Regional

Galati, spital urgenta, copii, POR, fonduri europene, finantare

Edilul a spus ca prin semnarea contractului de finantare intre Consiliul Local Galati si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei spitalul va primi peste 14 milioane lei, dintre care peste 11 milioane nerambursabile, pentru modernizarea si echiparea cabinetelor medicale de specialitate, laboratorului de radiologie, laboratorului de analize medicale, laboratorului de recuperare, medicina fizica si balneologie, modernizarea utilitatilor generale si crearea facilitatilor de acces pentru persoanele cu dizabilitati.

Nicolae a spus ca proiectul din cadrul POR va imbunatati substantial calitatea infrastructurii serviciilor medicale, in conditiile in care Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii ‘Sf. Ioan’ din Galati, impreuna cu ambulatoriul integrat, este singurul din Regiunea sud-est cu specific pediatric, asigurand asistenta medicala de specialitate pentru aproximativ 124.000 de potentiali pacienti cu varste intre 0 si 18 ani.

Municipalitatea galateana a semnat, pana acum, cinci contracte de finantare prin POR, proiectele aflandu-se in faze avansate de implementare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.