Finalizarea proiectului pe tema riscurilor de accidente de munca si imbolnaviri profesionale la Bihor

proiect, finantare, PHARE, activitati, obiective, fonduri europene

Proiectul a fost initiat la data de 16 august 2008, prin semnarea contractului de grant, perioada de implementare a proiectului fiind de 15 luni. Valoarea totala a proiectului a fost de 74.628 euro.

In perioada de implementare a proiectului au fost derulate urmatoarele activitati: organizarea unei mese rotunde euroregionale in domeniul SSM (securitate si sanatate in munca), organizarea seminarului SSM euroregional, derularea a 4 serii de cursuri de perfectionare in domeniul SSM, din care doua in judetul Bihor si doua in judetul Hajdu-Bihar, elaborarea si diseminarea unui materialului e-learning, promovarea proiectului si diseminarea rezultatelor.

Obiectivele specifice propuse in acest proiect au vizat constientizarea riscurilor existente in mediul de munca la nivelul intreprinderilor mici din Euroregiune, dezvoltarea unui dispozitiv de comunicare transfrontalier intre mediul de afaceri, institutiile publice si specialistii SSM si imbunatatirea bazei de cunostinte metodologice a promovarii sanatatii la locul de munca.

Ca urmare a derularii proiectului a fost construit un nou sistem euroregional de instruire contribuind la formarea si perfectionarea personalului in domeniul securitatii si sanatatii in munca la nivelul intreprinderilor mijlocii si a fost stabilit un canal de cooperare intre IMM-uri, sectorul administrativ, specialistii in domeniul SSM si ONG-urile din Euroregiune.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.