Noi proiecte de dezvoltare turistica a statiunilor de pe Valea Prahovei

Proiecte, dezvoltare turistica, Valea Prahovei, fonduri structurale

Reprezentantul Ministerului Turismului sustine ca au fost alocati bani in special pentru realizarea de noi partii in Sinaia, Busteni si Azuga, precum si pentru sisteme de protectie a schiorilor pe partii.

In afara celor trei cunoscute statiuni, Ministerul Turismului a comandat un studiu de fezabilitate si de impact pentru dezvoltarea agroturismului in comuna Talea si pentru introducerea orasului Breaza in circuitul statiunilor balneoclimaterice, urmand ca anul viitor sa fie demarata construirea unui complex balnear in acest oras.

Primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru, a declarat ca investitiile de aici sunt avansate in ceea ce priveste dezvoltarea bazei turistice prin introducerea unor instalatii de producere a zapezii artificiale pe sapte kilometri de partie si a unui sistem de semnalizare pentru protectia schiorilor pe partie.

Investitia este in valoare de 2,5 milioane euro, fiind asigurata in proportie de 98% de Ministerul Turismului. Purcaru a mai afirmat ca anul viitor se vor face investitii pentru dezvoltarea turismului estival si pentru cresterea numarului de locuri de cazare de la 700, cate sunt in prezent, la 1.500 pana in 2013.

Primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, sustine ca in aceasta statiune se vor investi, in urmatorii patru ani, sapte milioane euro in infrastructura de turism si pentru construirea a doua noi partii. Suma alocata de Ministerul Turismului in acest an este de 2,5 milioane euro, urmand ca restul banilor sa fie primiti esalonat pana la sfarsitul anului 2012. Savin a mai precizat ca in cursul acestei luni se va semna finantarea pentru o investitie din fonduri structurale in valoare de 5,2 milioane euro pentru proiectul turistic “Busteni, o statiune renascuta”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.