Bani europeni pentru investitiile in mediu din Moldova

Moldova va primi bani pentru finantarea proiectelor din sectorul apa/apa uzata si deseuri.

Comisia Europeana a aprobat un program de investitii in proiectele de mediu din Romania, in suma totala de 5,6 miliarde de euro, din care aproximativ 4,5 miliarde constituie finantare nerambursabila, iar restul urmeaza sa fie suportati din contributie proprie.

Capitole in care pot fi dirijate fondurile europene sunt cele din sectorul apa/apa uzata, gestionarea deseurilor/reabilitarea terenurilor poluate istoric sau sectorul termoficare. De asemenea, banii europeni pot fi accesati si cu programe de protectie a naturii, protectia impotriva inundatiilor si reducerea eroziunii costiere.

Pentru a asigura o absorbtie eficienta a fondurilor alocate prin POS Mediu, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile prin intermediul unui proiect de Asistenta Tehnica, finantat din fonduri ISPA, va pregati la nivelul Regiunii 1 Nord Est 6 aplicatii. Acestea vor fi finalizate si depuse in vederea finantarii pina la sfirsitul anului 2008.

Astfel, organismele din Bacau, Iasi si Neamt vor putea beneficia de finantari nerambursabile pentru proiecte din sectorul apa/apa uzata, in timp ce judetele Botosani, Suceava si Vaslui pot primi bani pe proiecte din sectorul deseuri.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.