Fonduri europene pentru infrastructura culturala a Drobetei

ADR Oltenia, fonduri europene, proiect, infrastructura culturala

Primarul localitatii, Constantin Gherghe, a declarat ca suma respectiva se va derula prin Agentia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, lucrarile urmand sa inceapa din aceasta luna, imediat dupa semnarea contractului de finantare.

“Acest proiect este cel mai important pentru infrastructura culturala a municipiului Drobeta-Turnu Severin. In primul rand va conduce la salvarea unui edificiu aflat pe lista monumentelor protejate de UNESCO si a cetatii medievale a Severinului (sec. XIII)”, a precizat Gherghe.

Palatul cultural “Theodor Costescu”, construit dupa infiintarea localitatii, (eveniment care a avut loc la 23 aprilie 1833, adaposteste biblioteca ‘IG Bibicescu’, casa municipala de cultura si celelalte institutii culturale), este afectat din cauza cutremurelor, care au accentuat riscul prabusirii. De asemenea, Cetatea medievala a Severinului, mentionata in diploma Ioanitilor din 1247 sub numele de Castrul Zewrini, ridicat de regatul ungar in preajma anului 1233, necesita urgent lucrari de restaurare si conservare.

“Datorita fondurilor europene atrase vom pune in circuitul turistic aceste monumente istorice si speram ca vom contribui la dezvoltarea economica si spirituala a zonei Cazane-Portile de Fier-Drobeta Turnu Severin”, a concluzionat primarul Constantin Gherghe.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.