Italienii din Satu Mare sunt interesati de fondurile europene pentru administratie

Asociatia Oamenilor de Afaceri Italieni din judetul Satu Mare este interesata de a obtine fonduri europene pentru administratia locala.

Potrivit unui comunicat de presa al Institutiei Prefectului Satu Mare, in cadrul unei intalniri cu prefectul Radu Bud, presedintele Asociatiei, Dino Tucci, si Vanni Frosi, vicepresedinte, si-au manifestat intentia de a se implica alaturi de autoritati in accesarea fondurilor structurale puse la dispozitia Romaniei de catre Uniunea Europeana.

In cadrul intalnirii au fost analizate domeniile in care autoritatile din municipiul si judetul Satu Mare si Asociatia oamenilor de afaceri italieni ar putea sa colaboreze pentru sustinerea unor proiecte de impact in vederea obtinerii finantarii europene.

Prefectul a anuntat ca a fost deja stabilita valoarea fondurilor structurale pe categorii de proiecte pana in anul 2013. Competenta in stabilirea oportunitatii finantarii revine agentiilor de dezvoltare regionala, fapt pentru care prefectul le-a recomandat reprezentantilor oamenilor de afaceri italieni sa se adreseze consiliilor locale, respectiv Consiliului Judetean, insa vor fi sustinuti in demersurile lor de catre Institutia Prefectului, care desi nu se poate implica financiar in astfel de proiecte, va oferi sprijin logistic.

In context, prefectul s-a referit la posibilitatea largirii capacitatii de stationare a aeronavelor pe aeroportul Satu Mare, tinand cont ca in aceasta zona a tarii exista mari sanse sa se dezvolte investitii in centre logistice pentru marile companii ce opereaza deja in Romania sau care vor aparea, Satu Mare beneficiind de o pozitie geografica deosebita.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.