Primarul din Targu Mures anunta dezvoltarea unui sistem informatic integrat in municipiu

Targu-Mures, oras digital, POS CCE, sistem informatic, obiectiv

Proiectul “Targu Mures – oras digital european” are o valoare totala de 6.366.500 lei si se doreste contractarea unei finantari nerambursabile prin programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Investitia consta in dezvoltarea si introducerea unui sistem informatic integrat in municipiu, incluzand module care sa asigure, pe langa alte facilitati, plata taxelor si impozitelor locale pe internet, prin card bancar, evidenta autorizatiilor de functionare, de la culegerea datelor primare pana la debitarea sumelor datorate si incasarea acestora, acordarea si urmarirea ajutoarelor sociale, gestionarea documentelor specifice directiei de urbanism, a datelor de stare civila si altele.

Obiectivul general al proiectului este de a consolida capacitatea administrativa in ceea ce priveste managementul calitatii, promptitudinea si evaluarea serviciilor publice.

In plus, sistemul vizeaza asistarea managementului la nivel inalt in administratia publica, nu numai in procesul de gestionare a informatiilor, ci si in relatia cu partenerii si cetatenii, in stabilirea politicilor si strategiilor de dezvoltare regionala.

Primarul a aratat ca sistemul va oferi atat facilitati de analiza, raportare si predictie, cat si instrumente de simulare a unor scenarii de interventie si evaluare a rezultatelor.

Dorin Florea a sustinut ca acest proiect unicat va fi prezentat la Bucuresti, la finele saptamanii viitoare, in prezenta consilierului pe probleme de informatica al presedintelui SUA, precum si a reprezentantilor parcurilor IT din Uniunea Europeana. Edilul a subliniat ca proiectul ar putea fi operational incepand de anul viitor, iar de acesta vor beneficia cei peste 150.000 de locuitori ai municipiului Targu Mures.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.