Depozit ecologic de gunoi la Ramnicu Valcea

Ramnicu Valcea, depozit ecologic, program ISPA, deseuri

“Daca municipiul Ramnicu Valcea era considerat cel mai curat si cel mai ozonat oras din Romania, acum avem si dovada. Este primul proiect ISP care a fost delegat direct catre beneficiar. Incepand de astazi, Ramnicul se poate mandri cu una din cele mai moderne si mai mari investitii”, a declarat primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, la inaugurarea depozitului.

Realizarea noii rampe de gunoi, amplasata in cartierul Feteni, a beneficiat de fonduri europene, in cadrul Programului ISPA, valoarea totala a investitiei insumand peste 16,5 milioane de euro: 11 milioane de euro din partea Uniunii Europene, 1,1 milioane de la bugetul local al municipiului, restul fiind fonduri de la bugetul de stat.

Rampa de deseuri de la Feteni inlocuieste vechea groapa de gunoi a municipiului, din cartierul Raureni, care se afla in proces de ecologizare. Depozitul include si o statie de compost care va prelucra deseurile organice si le va transforma in ingrasamant natural.

“Prin prelucrarea deseurilor organice, ce reprezinta peste 50% din totalitatea deseurilor produse in Ramnicu Valcea, in cadrul statiei de compost de la Feteni se va obtine un valoros ingrasamant natural – compost – ce va fi utilizat ca fertilizant in agricultura si la intretinerea spatiilor verzi ale orasului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.