Iasi: Disputele dintre alesii judetului alunga banii UE

Iasi, dispute, proiecte, fonduri europene, parc industrial

Doua dintre puncte au fost reluate, desi au fost votate de majoritatea alesilor dupa ce seful Consiliului Judetean, Constantin Simirad, a parasit sala.

Discutiile aprinse nu au lipsit nici in sedinta de astazi, cand Simirad i-a obligat pe toti consilierii sa aprobe proiectele, chiar daca acestea pot fi atacate in contencios administrativ.

“Proiectele trebuie trimise pana astazi, la ora 16.00, semnate. Am aplicat logica trivalenta si i-am intrebat pe consilieri «Cine se impotriveste derularii proiectelor?». Nu a ridicat nimeni mana, iar daca nu a fost nimeni impotriva si nici nu s-a abtinut cineva inseamna ca toata lumea a fost de acord“, si-a explicat rationamentul seful CJ.

Logica lui a fost contestata de majoritatea alesilor. “Nu ne luati votul, domnule presedinte! Sa se consemneze ca noi, cei care am votat proiectul in sedinta de pe 12 octombrie, nu ne-am exercitat dreptul de vot“, a spus consilierul Cristian Stanciu. Unul dintre proiectele de la care au inceput discutiile viza realizarea unui parc industrial in Letcani, cu fonduri europene.

Alte doua proiecte importante privind rectificarea bugetului CJ si alocarea banilor pentru lucrari la drumuri au fost amanate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.