Traditia prelucratorilor in lemn din Apuseni, transformata intr-o afacere de succes in Campeni

Apuseni, afacere de succes, mobila, finantare, fonduri PHARE

Aceasta, chiar daca societatea Montana SA, altadata principalul angajator din zona, a ajuns intr-o situatie financiara delicata. Traditia in domeniul prelucrarii lemnului este acum continuata de firma Transilvania Production, care a ajuns mai cunoscuta in alte tari decat in Romania.

Situatia se datoreaza exportarii celei mai mari parti din productie, dar si faptului ca tipul de mobilier din lemn masiv nu este foarte cautat pe piata interna, in conditiile in care are un pret mai ridicat decat cel fabricat din placi stratificate. Piesele de mobilier produse aici ajung in tari precum Franta, Italia, Marea Britanie si Germania.

De la un mic atelier de tamplarie

Povestea societatii a inceput in anul 1992, cand a fost infiintat un mic atelier de tamplarie cu cativa angajati. De-a lungul anilor si cu ajutorul unor finantari primite atat de la bugetul de stat cat si din fonduri europene s-a ajuns ca valoarea investitiei sa fie calculta in prezent la sume de ordinul milioanelor de euro.

Prima finantare a fost primita in urma cu aproape 10 ani prin programul “Dezvoltarea judetului Alba”. Proiectul a avut o valoare de 480.000 de lei si a fost destinat modernizarii platformei de mobila, prin infiintarea unei sectii de productie mobilier din lemn masiv.

A doua finantare, de aceasta data din fonduri Phare destinate restructurarii industriale, a fost obtinuta mai recent. Valoarea proiectului a fost de 151.000 de euro, din care ceva mai mult de jumatate a fost contributia investitorului.

Mai multe detalii: www.ecomunitate.ro.

Sursa: Ecomunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.