Fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea capacitatii administrative in judetul Alba

Alba, proiect, capacitate administrativa, strategie, dezvoltare durabila

Bugetul total alocat proiectului este de peste 1,3 milioane de lei, din care peste 950.000 de lei fonduri nerambursabile alocate de Uniunea Europeana prin Fondul Social European, peste 140.000 de lei reprezinta contributia nerambursabila a Guvernului Romaniei si 28.000 de lei reprezinta contributia AIDA.

Depus de municipiul Alba Iulia, consiliile locale din orasul Teius si comunele Ciugud, Cricau, Ighiu, Galda de Jos, Sintimbru si Vintu de Jos si Consiliul Judetean Alba, constituite in “AIDA”, proiectul si-a propus ca obiectiv elaborarea unei strategii de dezvoltare locala.

Pentru realizarea obiectivului a fost identificata nevoia de formare a factorilor de decizie din cele opt unitati administrativ-teritoriale si implicarea lor in procesul de elaborare, implementare si evaluare a rezultatelor strategiei.

Implementat pe durata a doi ani, proiectul vizeaza formarea a 215 persoane din administratia publica locala si servicii deconcentrate.

Alte trei localitati, municipiul Sebes si comunele Berghin si Metes, care s-au alaturat “AIDA” ulterior depunerii proiectului, vor participa si beneficia si ele de activitatile proiectului.

Cele sapte cursuri si patru intalniri de consultare a publicului prevazute in proiect vor sta la baza elaborarii atat a strategiei de dezvoltare locala, cat si a unui manual de planificare bugetara multianuala.

Principala metoda de formare si comunicare propusa in proiect este utilizarea unei platforme electronice, dar si schimburile de informatii si cunostinte intre oficialii alesi, specialistii din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, precum si reprezentantii diverselor grupuri de interese.

Schimburile de informatii vor fi multidirectionale, organizate sub forma unor conferinte si mese rotunde, sau unidirectionale, organizate sub forma unor sesiuni de formare profesionala.

Consilierii, primarii, reprezentantii serviciilor deconcentrate, reprezentantii grupurilor de interese, ai organizatiilor de cercetare si mass media reprezinta grupul tinta ce va beneficia de formare profesionala si asistenta tehnica pentru realizarea si implementarea strategiei de dezvoltare microregionala.

“AIDA” a fost infiintata in iulie 2007 cu scopul de a asigura dezvoltarea economica si sociala la nivel regional si subregional in baza unor actiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar si uman.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.