Iasi: Sase milioane de euro pentru traseul Tudor – Copou, de la UE

Municipalitatea a obtinut o finantare europeana pentru modernizarea transportului studentesc. Pe acest traseu vor fi infiintate linii cu vehicule speciale si regim separat si piste pentru biciclisti.

Studentii vor avea linii speciale de transport in comun. Sefii Primariei sustin ca vor obtine fonduri europene nerambursabile pentru mai multe investitii destinate transportului in comun.

Proiectul a fost depus spre finantare pe programul Civitas Plus, la data de 28 iunie 2007. Primaria a primit un fax prin care a fost instiintata ca proiectul a primit 13 puncte si s-a situat pe locul doi, din 26 de documentatii. Doar zece proiecte vor primi finantare prin acest program. Important este ca bugetul acestui proiect este de 6 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Probabil ca proiectul va fi implementat de anul viitor.

Proiectul a fost depus impreuna cu alte patru orase din Marea Britanie, Spania, Italia si Danemarca.

Municipalitatea ieseana va utiliza fondurile europene pentru a transforma in totalitate transportul in comun pe traseul Universitatea de Agronomie – Tudor Vladimirescu. Reprezentantii Primariei sustin ca principalii beneficiari ai proiectului vor fi elevii si studentii.

Astfel, pe traseul stabilit vor functiona la orele de varf autobuze speciale in care vor putea urca doar studentii si elevii. Toate mijloacele de transport in comun de pe acest traseu vor avea un sistem de ticketing special, unde sa fie folosite cartele eliberate doar studentilor si elevilor.

Proiectele finantate prin programul Civitas Plus au nevoie de o cofinantare locala de 10% din valoarea proiectului.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.