De ce a dat faliment o brutarie facuta cu bani europeni: “Romanii n-au vrut sa manance dupa tigani”

brutarie, paine, fonduri europene, romi, faliment, afacere

Vinovati au fost gasiti romanii, pentru ca au refuzat sa manance “paine tiganeasca”. Dupa ce s-a prabusit, afacerea de la Gradistea a intrat in vizorul DNA si al Departamentului pentru Lupta Anti-Frauda, iar banii au fost returnati.

In Gradistea traiesc peste 400 de romi, dar dintre ei doar 11 s-au si declarat ca atare la ultimul recensamant al populatiei. Mai bine de 300 sunt spoitori, restul vatrasi, oameni cu o situatie materiala mai buna. Asta, si pentru ca multi dintre vatrasi au lucrat la schela de foraj, ca soferi, si pe la combinatul din Braila, iar femeile lor sunt croitorese.

Mai greu este cu spoitorii, caci majoritatea sunt analfabeti si reticenti la schimbare. Printre localnici, mai sunt cunoscuti si drept romii “cu malac”, adica crescatori de bivoli. Edilul povesteste ca linistea a domnit in localitate pana cand cativa romi din comuna au infiintat o brutarie. Romanii, in schimb, i-au amenintat din start ca le vor pune cruce afacerii, intrucat nu se vor atinge de painea “facuta de tigani”.

Mai multe detalii: www.romanialibera.ro.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.