Galati: Personalul medical va fi scolit pe bani europeni

medici, cursuri, formare profesionala, proiect, fonduri europene

Proiectul “Formare profesionala continua pentru personalul medical” este initiat de Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania si are ca scop cresterea calitatii serviciilor din sistemul sanitar prin instruirea si formarea profesionala a personalului medical, managerilor si a celorlalte categorii de personal din sistem.

Presedintele federatiei si managerul de proiect, lector univ. dr. Viorel Rotila, a precizat ca initiativa derularii proiectului a pornit de la rezultatele unor studii care indicau deficitul de personal din unitatile sanitare ca urmare a migrarii fortei de munca in strainatate si deficitul de pregatire a personalului.

Proiectul se va derula in judetele Galati, Braila, Buzau si Vrancea pe o perioada de 24 de luni (octombrie 2009-octombrie 2011) si va cuprinde mai multe tipuri de activitati.

Activitatea esentiala consta in cursuri de formare profesionala, respectiv cursuri de comunicare, de tehnologia informatiei, de legislatie sanitara, de sanatate si securitate in munca, cursuri de management general si de bioetica.

Al doilea tip de activitate se refera la schimburi de experienta cu specialisti din Franta si Spania care se vor intalni cu 300 de salariati ai sistemului sanitar din Regiunea Sud-Est. Este vorba despre doi lectori din tarile respective, specializati in functionarea sistemului de sanatate.

Cea de-a treia activitate din cadrul proiectului consta in studii de cercetare privind calitatea vietii profesionale si tendinta de migratie a personalului medical.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.