In luna decembrie a acestui an, prima celula a depozitului ecologic de la Albota va fi data in folosinta

Albota, proiect, ISPA, depozit ecologic, investitii, obiectiv, deseuri

Proiectul ISPA “Managementul Integrat al Deseurilor Solide din judetul Arges” al carui beneficiar final este Consiliul Judetean Arges are urmatoarele obiective:
– protejarea mediului inconjurator, a sanatatii populatiei prin inchiderea si remedierea depozitelor existente si construirea unui nou depozit, conform cerintelor Uniunii Europene;
– maximizarea colectarii deseurilor in judetul Arges, extinderea colectarii deseurilor municipale solide;
– introducerea si extinderea sistemelor de colectare selectiva a deseurilor pentru promovarea reciclarii ambalajelor si deseurilor biodegradabile in acord cu cerintele nationale si europene si reducerea cantitatii de deseuri din depozit, prin constientizarea populatiei privind reducerea cantitatii de deseuri generate.

Valoarea totala a investitiei este de 35.432.315,07 milioane Euro, din care: contributia nerambursabila a Uniunii Europene prin programul ISPA (Instrument Structural pentru Politici de Preaderare) este de 18.375.000 milioane Euro, imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in valoare de 6.125.000 milioane Euro, iar diferenta de 10.932.315,07 milioane Euro fiind asigurata de la bugetul de stat in conformitate cu OUG nr.135/2007.

Contractul de lucrari de inchidere a depozitelor mai sus mentionate, a fost atribuit in urma unei licitatii internationale, consortiului format din Hidroconstructia S.A. Bucuresti si Iridex Grup Constructii S.R.L. Bucuresti. Lucrarile de executie se vor derula pe o perioada de aproximativ 18 de luni fiind prevazuta si o perioada de garantie de 24 de luni.

Mai multe detalii: Portalul National de Administratie Publica.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.