Braila: Complexul sportiv, resuscitat cu fonduri europene

Braila, complex sportiv, fonduri europene, cofinantare, investitii

In urmatoarele luni, LPS isi va schimba radical infatisarea. Lucrarile de reabilitare care vor fi executate la LPS se ridica la suma de aproximativ 100 de milioane de lei.

Reabilitarea si modernizarea imobilului sunt in valoare de 2,8 milioane de lei, fonduri europene, din care 98 la suta sunt bani care provin din Programul Operational Regional. Cu toate acestea investitiile aici vor cuprinde intreg complexul sportiv.

“Cofinantarea Primariei pentru reabilitarea imobilului de la LPS este de doi la suta, dar de fapt ea va fi cu mult mai mare, asta pentru ca vom investi mai mult per-ansamblu. Pentru anul viitor, avem aici un proiect care include intreg complexul sportiv. Se vor investi 80 – 100 de milioane de lei”, a punctat primarul Aurel Simionescu. Din aceeasi sursa am mai aflat ca tot la LPS se va construi un bazin olimpic.

Un bazin de inot pentru performeri

Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan Murgeanu, prezent la semnarea contractului de finantare pentru LPS, a spus ca dupa ce a primit propunerea pentru realizarea unui bazin olimpic la Braila a fost de acord cu acesta si l-a sustinut constient fiind ca performanta se face numai daca ai cu ce.

“Ne-am gandit care ar fi orasele care ar avea nevoie de bazine olimpice. Braila a dat valori la inot si mi-am adus aminte cum arata acest bazin cu cativa ani in urma. Este pacat de munca depusa de Diana Mocanu si Camelia Potec. Fetele au ajuns sa faca performanta dupa ce s-au antrenat intr-un bazin neadecvat. Este inuman sa crezi ca poti obtine performanta intr-un bazin plin de muschi si licheni”, a precizat Razvan Murgeanu, care a dezvaluit ca se simte apropiat de acest proiect mai ales ca este absolvent al unui liceu sportiv.

Reparatii capitale in urmatoarele 16 luni

Proiectul privind reabilitarea si modernizarea imobilului Liceului cu Program Sportiv Braila are un buget cu o valoare de aproape trei milioane de lei bani europeni, din care peste 46.000 de lei sunt cofinantare de la Primarie. Imbunatatirea infrastructurii educationale va necesita 16 luni de lucrari intense.

“Pentru anul viitor, avem aici un proiect care include intreg complexul sportiv”, a spus primarul Brailei Aurel Simionescu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.