La inceputul anului viitor reteaua de alimentare cu apa potabila din orasul Tg. Ocna va fi complet reabilitata

Tg. Ocna, PHARE, fonduri europene, finantare, apa potabila, retea

Prin acest proiect, se vor inlocui pe o lungime de peste 8600 metri, conductele din azbest si fonta cu altele din PEHD, fiabile si cu o durata de viata mult mai mare.

Lucrarile sunt in grafic si municipalitatea spera ca la inceputul anului viitor investitia sa fie receptionata. “Experienta si profesionalismul societatii care efectueaza aceste lucrari ne indreptatesc sa speram ca atat termenele cat si calitatea vor fi respectate”, declara primarul orasului, Floarea Ivanof.

Autoritatea publica locala si constructorul cer intelegere cetatenilor orasului precum si turistilor aflati in zona, pentru disconfortul creat de efectuarea acestor lucrari, scopul final fiind acela al asigurarii calitatii apei potabile furnizate beneficiarilor, la parametrii prevazuti de legislatia europena .

Pentru locuitorii din cartierul Pacuri, trecerea raului Trotus intr-o “colivie” va ramane o amintire, pentru ca podul distrus la inundatiile din vara anului 2005 va fi in curand finalizat.

Finantarea lucrarilor la acest pod se face din fonduri provenite de la Guvernul Romaniei prin programul de refacere al infrastructurii aprobat prin Ordonata de Guvern nr.7/2006 precum si din fonduri de la bugetul local.

Dupa cum sustine Maria Stan, consilier in cadrul Biroului Strategii de Dezvoltare si Managementul Proiectelor din cadrul Primariei Tg. Ocna, in zilele urmatoare vor ajunge in santier grinzile, montarea acestora ramanand o problema care va depinde in principal de conditiile atmosferice.

Daca acestea vor fi prielnice, constructorul ar dori sa le ofere locuitorilor din acest cartier cel mai frumos dar de sarbatori: podul atat de mult dorit de mai bine de patru ani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.