Lucrari de modernizare a surselor de apa din Slatina

Slatina, finantare europeana, proiect, reabilitare, surse de apa

Prin Programul Operational Sectorial Mediu, Judetul Olt beneficiaza de o finantare europeana de 72,7 milioane de euro in cadrul proiectului “Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt”.

Proiectul prevede reabilitarea sistemului de distributie a apei si a sistemului de colectare si tratare a apei uzate in Slatina (valoarea investitiei – 40.620.000 euro), Scornicesti (6.913.000 euro), Draganesti Olt (11.871.000 euro), Piatra Olt ( 6.533.000 euro) si Potcoava (6.851.000 euro).

In cadrul acestui proiect, Compania de Apa Olt beneficiaza de finantare pentru doua contracte de asistenta tehnica (supervizarea lucrarilor si managementul proiectului), contracte de achizitii debitmetre, utilaje, si sapte contracte de lucrari cuprinzand construirea si modernizarea de statii de tratare a apei potabile si statii de epurare a apelor uzate, reabilitarea si extinderea retelelor de alimentare cu apa si canalizare.

Joi a fost semnat la Slatina, de reprezentantii Companiei de Apa Olt si ai firmelor ce vor executa lucrarile, in prezenta ministrului interimar al Dezvoltarii Regionale, Vasile Blaga, contractul “Lucrari la sursele de apa ale municipiului Slatina”.

Acesta este al treilea contract de lucrari si al cincilea contract din cadrul proiectului, avand o valoare estimata de 2,4 milioane de euro.

Contractul a fost atribuit Consortiului SC Hidroserv Slatina SA & Stulz-Planaqua GmbH & Stulz-Technik SRL & UTI Instal Construct SA, durata de executie a lucrarilor fiind de 30 de luni. In urma contractului semnat joi vor fi construite statii de tratare a apei la Slatina, rezervoare de inmagazinare a apei si statie de clorinare. Fronturile de captare a apei din Slatina vor fi si ele reabilitate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.