A fost aprobat cel mai mare proiect din istoria judetului Satu Mare

Satu Mare, proiect, investitii, POS Mediu, studiu de fezabilitate

Alesii au aprobat in unanimitate studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici ai proiectului “Extinderea si redistribuirea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Satu Mare”.

Valoarea totala a lucrarilor preconizate a se efectua se ridica la 461.852.000 de lei, respectiv 109.790.000 de euro, in perioada 2010-2015.

Investitiile vor consta in reabilitarea si extinderea retelei de apa si a conductelor de distributie, reabilitarea i extinderea instalatiilor de tratare a apei potabile, dotarea cu statii de pompare, de depozitare si extinderea retelelor de distributie a apei.

Totodata, acesta prevede reabilitarea si extinderea retelelor de canalizare, reabilitarea de statii de pompare a apelor uzate, reabilitarea si/sau construirea de noi statii de tratare a apelor reziduale.

“Au fost lupte cu reprezentantii consultantului si ai Ministerului Mediului pentru diminuarea volumului lucrarilor. Dupa trei luni am reusit sa ne mentinem propunerea noastra. Urmeaza ca documentatia sa fie depusa la Ministerul Mediului iar in primavara sa se poata semna contractul de finantarea pentru cel mai mare proiect din istoria judetului”, a declarat presedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad. Proiectul se va depune spre finantare prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.