Incepe licitatia pentru autostrada Iasi – Targu Mures

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni (30 noiembrie 2009), la Iasi, ca in aproximativ 10 zile va fi organizata o licitatie privind studiul de fezabilitate al autostrazii Iasi – Targu Mures.

Berceanu a subliniat ca studiul de fezabilitate este cea mai importanta actiune intrucat va stabili traseul pe care il va urma autostrada Iasi – Targu Mures.

Potrivit oficialului, studiul de fezabilitate urmeaza sa fie finalizat in vara 2010, urmand ca pana la sfarsitul anului urmator sa fie organizata licitatia, iar din 2011 sa fie demarate lucrarile la viitoarea autostrada, pe un sens, pentru a crea astfel o circulatie fluenta si, totodata, pentru a se lega in cat mai scurt timp de autostrada Transilvania, adica in 2012-2013.

“Initiativa mea de acum 2 ani era de a lega Moldova, prin nord, de vestul Europei, printr-o autostrada. Intentia mea este ca aceasta autostrada Iasi – Targu Mures sa fie finalizata pe un sens de circulatie, ca un drum national, cam in aceeasi perioada in care este posibil sa se finalizeze si autostrada Transilvania, de la Targu Mures la Bors, adica la granita”, a explicat ministrul Berceanu.

Mai multe detalii: www.financiarul.ro.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.