YouthBank lanseaza a cincea runda de finantare

YouthBank, Cluj-Napoca

YouthBank este un program de finantare destinat tinerilor de liceu din municipiul Cluj-Napoca. Acestia sunt incurajati sa initieze proiecte prin care sa aduca beneficii comunitatii si in acelasi timp sa isi dezvolte abilitati personale de management financiar, leadership si comunicare.

Fondul disponibil in aceasta runda de finantare este de 30.000 lei si va fi alocat in urma unui concurs de proiecte. Suma minima care poate fi acordata unui proiect este de 2.000 lei, iar cea maxima de 3.000 lei.

Proiectele propuse trebuie sa se desfasoare pe aria geografica a judetului Cluj si pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta, ecologie, la sanatate, cu conditia ca activitatile derulate sa aduca un beneficiu comunitatii, sa permita obtinerea unor rezultate clare, vizibile, sa ofere conditii sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri, sa fie antrenante si placute.

Echipele de tineri care intra in competitia pentru fondurile YouthBank pot fi echipe formate din colegi de clasa sau de liceu, dar si din grupuri informale, din afara unitatii scolare (exemplu: cartier, bloc, club sau orice alta organizatie). Este incurajata, in mod special, formarea de echipe mixte de tineri din punct de vedere al etniei si al genului.

Pentru a intra in concurs, echipa aplicanta trebuie sa identifice si sa obtina acceptul de colaborare cu o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie). Aceasta va fi gazda proiectului si a echipei si va asigura evidenta contabila si financiara. Daca echipa de proiect nu reuseste sa identifice o organizatie gazda, poate contacta echipa YouthBank Cluj pentru a sugera o organizatie de acest fel.

YouthBank poate oferi finantari cu valoare intre minim 2.000 lei si maxim 3.000 lei pentru un proiect. Proiectele propuse de echipele de tineri pot insa sa aiba o valoare mai mare de 3.000 lei, iar in acest caz, solicitantul trebuie sa faca dovada diferentei dintre suma solicitata de la YouthBank si cea totala necesara proiectului. Suma solicitata va fi analizata in functie de numarul de beneficiari si rezultatele asteptate ale proiectului.

Perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni. Data preconizata de incepere a proiectelor este 28 martie 2011. Proiectele propuse trebuie sa fie realiste privind perioada in care urmeaza sa fie realizate (28 martie – 1 iunie 2011).

Mai multe detalii: http://stiriong.ro.

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.