Banca Mondiala acorda Romaniei 207 Milioane USD

Consiliul Director al Bancii Mondiale a aprobat eliberarea catre Romania a celei de-a doua transe de imprumut din acordul PSAL 2, in valoare de 207 Milioane de USD.

Astfel, din valoarea totala a programului de aproape 340 Milioane de USD, prima transa, de circa 170 Milioane USD, a fost eliberata in octombrie 2002. Insa, pentru finalizarea programului, autoritatile romane trebuiau sa isi asume o serie de angajamente privind privatizarea Petrom si a BCR, restructurarea CEC, pregatirea pentru privatizare a distributiilor de gaze, precum si trecerea in proprietate privata a doua dintre distributiile de electricitate.

Bazandu-se pe finalizarea satisfacatoare a agendei de reforme din cadrul proiectului PSAL II, Guvernul Romaniei si Banca Mondiala au pregatit un acord multianual referitor la Imprumuturile de Ajustare Structurala (PAL), axate in principal pe implementarea refomelor in administratia publica, justitie si guvernare. Negocierile realizate in vederea inregistrarii unui progres substantial in indeplinirea prevederilor programului PAL I sunt planificate sa aiba loc in prima parte a lunii iulie, urmand ca programul sa fie prezentat consiliului bancii in septembrie 2004.

Sursa: , Adevarul online, 15 iunie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.