CJ Bistrita-Nasaud vrea sa atraga inca o suta de milioane de euro din fonduri europene

CJ Bistrita Nasaud, proiect, finantare, POR, fonduri europene

Potrivit datelor prezentate, luni, in cadrul sedintei Comisiei judetene de dialog social, consiliul are in diferite stadii de evaluare sase proiecte cu finantare europeana, privind alimentarea cu apa, dotarea cu echipamente a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, modernizarea si echiparea ambulatorului Spitalului Judetean de Urgenta, modernizarea si extinderea centrelor de ingrijire sociala a adultilor si persoanelor cu handicap, crearea unui centru german la Bistrita si pregatirea profesionala a angajatilor CJ.

Singurul dintre aceste sase proiecte care este pe lista de asteptare pentru primirea finantarii este cel legat de crearea unui centru german la Bistrita, prin reabilitarea unei cladiri monument-istoric, cunoscute sub numele de “Casa Argintarului”, care este situata in centrul istoric al municipiului.

Acest proiect a fost estimat la circa 2,2 milioane de lei si a fost depus pe Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

Prin reabilitarea “Casei Argintarului” se doreste transformarea acesteia intr-un muzeu, care sa promoveze specificul sasesc al Bistritei nu doar in tara, ci si in celelalte tari vorbitoare de limba germana.

Restul proiectelor se afla in diverse stadii ale evaluarii tehnico-economice, motiv pentru care nu se stie daca acestea vor reusi sa fie finantate anul viitor.

In acest an, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a atras in judet circa 70 milioane euro din fondurile europene, pentru trei proiecte legate de managementul integrat al deseurilor solide (peste 36,7 milioane de euro), reabilitarea DJ 151 cu o lungime de 77 de kilometri (peste 30 de milioane de euro) si implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul consiliului si al celor 62 de primarii (un milion de euro).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.