Primele proiecte in domeniul protectiei naturii pot fi depuse pana pe 15 decembrie

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a lansat prima sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii.

Proiectele apartin Axei prioritare 4 “Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii” din cadrul POS Mediu.

Pentru perioada 2007-2013, valoarea fondurilor disponibile pentru proiectele din domeniul protectiei naturii este de 215 milioane euro, din care finantarea europeana este de circa 172 milioane euro, restul reprezentand finantare de la bugetul de stat.

Proiectele trebuie sa vizeze:

– elaborarea sau revizuirea planurilor, strategiilor si a schemelor de management ale ariilor protejate;

– mentinerea si respectiv imbunatatirea situatiei habitatelor si speciilor in ariile naturale protejate;

– investitii in infrastructura pentru uz public orientata spre protectia si gestionarea mediului in ariile protejate, activitati de consultare, constientizare si informare, activitati de instruire si de crestere a capacitatii institutionale.

Potentialii beneficiari ai acestei axe prioritare sunt administratorii sau custozii ariilor protejate, administratiile publice, ONG-urile, institutele de cercetare, universitatile si muzeele.

Proiectele selectionate vor beneficia de asistenta financiara nerambursabila, din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin POS Mediu. Finantarea urmareste in principal ariile naturale protejate din cadrul retelei Natura 2000, prin aceasta retea urmarindu-se conservarea speciilor si a habitatelor de interes european.

Bugetul total al POS Mediu pentru perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 5,6 miliarde euro. Din acestia, aproximativ 4,5 miliarde euro reprezinta sprijinul comunitar, iar circa 1,1 miliarde euro provin din bugetul national. Sursele comunitare utilizate in implementarea POS Mediu sunt asigurate din Fondul de Coeziune si Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.