Transilvania de Nord, locul patru la utilizarea fondurilor din POR 2007-2013

ADR NV, POR, fonduri europene, absorbtie, proiecte, beneficiari

Cererile de finantare depuse de potentialii beneficiari ai POR, din Transilvania de Nord se ridica la 467 ceea ce reprezinta 17% din totalul cererilor din intreaga tara, care se ridica la 2.798, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Acelasi procent de 17% se intalneste si in ceea ce priveste numarul contractelor de finantare semnate in regiunea noastra pana la acest moment, in comparatie cu totalul la nivel national.

Astfel, in Transilvania de Nord au inceput implementarea beneficiarii a 88 proiecte, in timp ce numarul total de contracte pe Romania este 527.

Din valoarea totala de 933 mil. euro solicitata ca finantare nerambursabila prin proiectele depuse pe POR in toata tara, 12% este solicitata de proiectele din Transilvania de Nord – respectiv 123 milioane euro.

In ceea ce priveste gradul de absorbtie al fondurilor situatia este urmatoarea:

127,082 mil. euro – plati efectuate pentru cererile de prefinantare – platile efectuate pentru cererile depuse in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (Transilvania de Nord) reprezinta 15,2%;
23,78 mil. euro – plati efectuate pentru cererile de rambursare – platile efectuate pentru cererile depuse in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (Transilvania de Nord) reprezinta 12%.

Documente:
Situatia depunerilor de proiecte pe POR in Transilvania de Nord la 14.12.09
Situatia depunerilor de proiecte pe POR in Transilvania de Nord-pe judete la 14.12.09

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top