Primaria Botosani va beneficia de bani europeni pentru formarea profesionala a angajatilor

Botosani, fonduri europene, formare profesionala, angajati, proiect

In cadrul acestui proiect, au fost selectate sase autoritati ale administratiei publice locale: doua prefecturi, doua Consilii Judetene si doua primarii.

Scopul acestui proiect este crearea unui sistem de management integrat, la nivelul autoritatilor publice centrale si locale. Mai concret, prin acest proiect se doreste dezvoltarea si implementarea unui set de instumente care sa vina in sprijinul angajatilor din Primaria Botosani si a celorlalte institutii selectate.

Acestea sunt:
1. Cadrul comun de autoevaluare a modului de functionare a institutiilor publice (CAF), care va permite o analiza organizationala prin implicarea directa a angajatilor institutiei. Acest instrument de autoevaluare va ajuta la identificarea domeniilor deficitare din cadrul institutiei precum si solutiile care pot fi puse in practica pentru remedierea acestora.
2. Programul Multianual de Modernizare (PMM): este un instrument bazat pe principiile managementului strategic si trateaza din perspectiva multianuala, domenii ca: organizarea interna, managementul resurelor umane, noile tehnologii ale informatiei si comunicatiilor, gestiunea publica, calitatea serviciilor publice.
3. Balanced Scorecard (BSC) – Tabloul de bord echilibrat: sprijina planificarea strategica si implementarea strategiei institutiei prin coordonarea tuturor activitatilor din cadrul organizatiei, grupate in jurul unor obiective comune. Este totodata un mijloc de monitorizare, evaluare si imbunatatire a strategiei. Modelul acesta cuprinde : fixarea obiectivelor strategice, a masurilor si a valorilor tinta de atins pentru indicatorii stabiliti, realizarea hartii strategice si stabilirea actiunilor necesare.
4. Benchlearningul (invatarea din experienta altora): inlesneste promovarea bunelor practici existente la nivelul institutiilor publice.

Pentru desfasurarea acestui proiect Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice (UCRAP) va organiza la nivelul municipiului 4 sesiuni de instruire structurate pe fiecare instrument de lucru in parte. Acestea vor fi adresate angajatilor din institutie, ocazie cu care vor fi organizate printre altele si vizite de studiu in tari cu experienta si rezultate notabile in implementarea acestui proiect.

“Este un proiect pe care l-am castigat care ne va permite sa scolarizam salariatii Primariei Botosani pe bani europeni. Asta in conditiile in care legea spune sa alocam bani pentru traininguri si actiuni de formare a salariatilor. Iata ca noi prin acest proiect in 2010 vom avea banii asigurati”, a declarat primarul Catalin Flutur.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.