Asteptarile presedintelui CJ Valcea, in 2010: investitii straine, companii multinationale si fonduri europene

 CJ Valcea, proiecte, fonduri europene, investitii, turism

“Anul 2010 sper sa vina cu o relansare economica atat pentru Romania cat mai ales pentru judetul Valcea. Printre vectorii de dezvoltare care pot duce economia Valcii de la nivelul unui judet asistat la unul bogat, pe profit, se numara industria productiva, turismul de toate tipurile – balnear, agrement, ecumenic – agricultura eficienta”, a declarat Ion Calea.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Valcea, toate aceste domenii se pot dezvolta printr-o masiva infuzie de capital. “Avem nevoie de investitii straine directe. Si ma refer aici la companii multinationale care sa vina sa dezvolte in tot judetul fabrici de productie, nu doar prestari servicii.

Altfel spus, lacatusul mecanic de exemplu sa nu mai plece in Spania la munca ci sa vina compania straina sa dezvolte o ramura industriala aici”, a declarat Ion Calea.

Totodata pentru presedintele CJ Valcea, turismul constituie o prioritate. “Cele doua statiuni pentru sporturi de iarna sper sa primeasca mai departe finantare si ma refer aici la zona Vidra – Voineasa si Horezu – Romani. Cele doua zone cand vor fi gata, sunt convins ca vor atrage un flux sporit de turisti”, a subliniat Calea.

Ion Calea nu a uitat sa mentioneze capitolul agriculturii, pentru presedintele Consiliului Judetean, acest domeniu avand o importanta deosebita.

“Agricultura se va face performant atunci cand fermierii vor accesa cat mai multe fonduri europene, cand lotul individual nu va mai fi o axa principala ci acele asociatii de productie care pot aduce profit, beneficii si locuri de munca acolo in comunele in care se formeaza. Sper sa aflu in aces an ca multe fabricute cu profile agro-alimentar s-au infiintat sau sunt pe cale fie constituite in comune Valcii”, a mai spus Ion Calea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.