Finantarea UE pentru reconstructia dupa inundatii distribuita dupa 1 septembrie

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Mircea Toader a anuntat ca cele 61 de milioane de euro acordate de UE din Fondul Solidaritatea vor fi distribuite de la 1 septembrie.

Vrancea va primi cea mai mare suma pentru plata lucrarilor de refacere a infrastructurii afectate de inundatiile din 2005 – 70 de milioane de lei noi, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Mircea Toader.

Potrivit lui Mircea Toader, suma de 61 de milioane de euro, reprezentand finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene, din Fondul Solidaritatea, destinata acoperirii cheltuielilor de reconstructie dupa inundatiile din 2005, va fi distribuita in teritoriu de MAI de la 1 septembrie.

Prioritate la fonduri au judetele care nu au reusit sa achite contravaloarea lucrarilor de refacere a obiectivelor afectate de ape. “Banii se acorda pentru lucrarile executate si care nu au putut fi platite de autoritatile locale. Este un fel de decontare”, a explicat secretarul de stat.

Printre judetele care vor beneficia de sprijinul acordat de Uniunea Europeana se afla Timis, Bacau si Vrancea, acesta din urma urmand sa primeasca de altfel cea mai mare suma – 70 de milioane de lei noi.

In afara de cele 61 de milioane de euro care vor fi distribuite de MAI, UE a mai alocat Romaniei, tot din Fondul Solidaritatea, 7 milioane de euro, suma care va fi impartita de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, si respectiv 6 milioane de euro, aflati la dispozitia Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.

Sursa: Ministerul Administratiei si Internelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.