Policlinica finantata prin POR, proiect al Primariei Oradea

Oradea, policlinica, POR, finantare, proiect, lucrari, echipamente

La jumatatea perioadei de desfasurare a proiectului numit “Reabilitare si modernizare corp policlinica ambulatoriu la Spitalul clinic municipal Gavril Curteanu”, reprezentantii echipei de management au prezentat stadiul lucrarilor preliminare si intrarea efectiva in santier o data cu inceperea acestui an.

Potrivit managerului de proiect, Ioan Maghiar, firma care a castigat licitatia, Constructorul Salard, va avea de reabilitat, practic, de schimbat si recompartimentat tot spatiul vechii policlinici, adica doua etaje ale spitalului, insemnand 117 incaperi, o suprafata de 1701,95 metri patrati, incepand de la pardoseli, instalatii electrice, termice, lemnarie (geamuri, usi), zugraveli, pana la rampele de acces pentru persoanele cu dizabilitati.

Lucrarile de modernizare vor viza si instalatiile de climatizare, ventilatie, sisteme noi de control si monitorizare, tehnica de calcul si IT, echipamente medicale ultramoderne de diagnostic si tratament, mobilier nou. Policlinica va deservi atat populatia de varsta adulta, cat si copiii.

“Vreau sa va spun ca din anul 1973 in aceasta policlinica nu s-au mai facut lucrari de modernizare si investitii, iar aparatura cu care se lucreaza este din generatia bunicilor nostri. Suntem in graficul proiectului si speram ca la finele acestuia vom avea un ambulatoriu la standarde europene, pentru a asigura conditii si servicii superioare beneficiarilor din ambulatoriu”, a declarat, in conferinta de presa, coordonatorul comunicare, Dumitru Sim.

In primele sase luni, membrii echipei de proiect au avut de indeplinit o serie de activitati privind faza de management si de pregatire a investitiei, servicii de asistenta tehnica si de indeplinit alte conditii impuse prin contractul de finantare.

Primaria Oradea a obtinut, in iulie 2009, o finantare nerambursabila in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.1- Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, valoarea totala a proiectului fiind de 4,481 milioane de lei, din care asistenta financiara nerambursabila de 3,570 milioane de lei. Pentru aparatura medicala se estimeaza a se cheltui o suma de 250.000 de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.