BERD aloca pentru sustinerea IMM-urilor 5 milioane euro

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM)vor putea accesa, incepand de luna viitoare, linii de leasing, pe o perioada de cinci ani, de la Alpha Leasing Romania. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Comisia Europeana au parafat ieri acordarea unei linii de finantare de cinci milioane de euro pentru Alpha Leasing Romania destinata intreprinderilor mici si mijlocii.

Valoarea maxima a finantarilor pentru microintreprinderi este de 10.000 euro dar poate ajunge la 50.000 euro pentru intreprinderi mici si 500.000 euro pentru intreprinderi mijlocii. Compania, membra a grupului bancar cu acelasi nume, negociaza in prezent cu importatori locali si furnizori de diferite tipuri de echipamente, inclusiv industriale, medicale, materiale de constructii si autovehicule, conditiile in care acestea vor putea fi obtinute de IMM-uri prin linii de leasing.

Imprumutul se inscrie in cadrul unui program de finantare pentru IMM prin care BERD a acordat pana in prezent 650 de milioane de euro catre banci locale si companii de leasing.

Sursa: , Adevarul online, 2 iulie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.