Cinci noi centre pentru persoanele cu dizabilitati din Alba

centre noi, persoane cu dizabilitati din Alba, proiect, servicii

Beneficiarii proiectului “Servicii Integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba” s-au reunit astazi pentru a discuta stadiul actual al derularii proiectului, precum si despre modul in care va fi dusa la bun sfarsit amenajarea si renovarea celor cinci centre.

“Prin acest proiect se doreste reabilitarea a cinci locatii in Abrud, Aiud, Blaj, Cugir si Zlatna, cresterea accesibilitatii serviciilor sociale, dezvoltarea unor atitudini si comportamente sanatoase in randul grupurilor de populatie aflate in situatii de risc, dezvoltarea si diversificarea retelei de servicii integrate pentru persoanele marginalizate, persoanele cu handicap si persoane in situatii de risc din judetul Alba, organizarea unor ateliere de lucru pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independente si a competentelor profesionale”, a spus Mariana Hurbean, coordonatoarea proiectului.

Servicii specializate

Centrele vor avea diferite programe pentru implicarea si motivarea persoanelor cu dizabilitati, in functie de varsta acestora:
– “Verde pentru sansa Ta”, se adreseaza tinerilor si adultilor aflati in risc social;
– “Ajuta-ma sa traiesc frumos”, se adreseaza persoanelor tinere si adultilor cu dizabilitati;
– “Micul Print – pasi spre viitor”, se adreseaza copiilor de 14-16 aflati in risc social;
– “E-Retea Pro Economie Sociala” – Serviciu platforma tip umbrela pentru interconectarea informationala.

Proiectul “Servicii Integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba” reprezinta un parteneriat intre Consiliul judetean Alba, Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba, si primariile din orasele Abrud, Aiud, Blaj, Cugir, respectiv Zlatna.

Acesta se deruleaza Prin ADR Centru si a fost depus spre finantare pe Axa prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale. Contractul de finantare, in valoare de 3.500.000 lei a fost semnat in luna septembrie a anului trecut.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.