Municipiul Craiova se dezvolta prin Programul Operational Regional

Craiova, finantare

Proiectul Reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de nord-vest a polului de crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in zona metropolitana Craiova isi propune imbunatatirea infrastructurii rutiere de transport in zona metropolitana Craiova, ca urmare a reabilitarii si modernizarii bvd. Olteniei, bvd. Tineretului, str. Pelendava, str. Brestei, str. Amaradia si str.Toamnei.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 28 de luni, este de 64.110.207,88 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 46.815.165,46 lei.

Proiectul Construirea unui pasaj subteran in vederea descongestionarii traficului rutier din Zona Metropolitana Craiova – realizare pasaj denivelat subteran pe sub intersectia strazii Aries cu strada A.I. Cuza si respectiv cu strada imparatul Traian, in vederea preluarii traficului auto pe Bvd Carol si str. Aries vizeaza modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere urbane si imbunatatirea accesibilitatii locale si regionale, a mobilitatii populatiei metropolitane, a bunurilor si serviciilor, in vederea cresterii competitivitatii economice si dezvoltarii mediului de afaceri in cadrul Polului de crestere Craiova.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 28 luni, este de 66.051.309,71 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 52.662.491,00 lei.

Proiectul Craiova Water Park – complex de agrement acvatic in Parcul Tineretului din municipiul Craiova are ca obiectiv realizarea unei infrastructuri moderne de agrement care sa ofere servicii turistice de inalta calitate, parcul acvatic urmand a cuprinde doua parti (una acoperita si una neacoperita) si va consta in: cladire bazine acoperite si jocuri de apa, rau lent, piscina relaxare, turn cu doua tobogane, turn cu cinci tobogane, bazin inot pentru adulti, incaperi pentru solariu, sauna, relaxare, grupuri sanitare si dusuri, sala agrement, piscina agrement, bazin cu valuri, piscina tematica pentru copii, loc de joaca prevazut cu cascade, platforme de joc si tunele, zona acces pietonal acoperita, cladire administrativa, terenuri de sport, spatii verzi, imprejmuiri, cinci baze de observare si un post de salvare acvatica.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 37 luni, este de 86.066.199,35 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 30.320.010,23 lei.

Misiunea Planului Integrat de Dezvoltare este de a transforma Zona Metropolitana Craiova intr-un spatiu atractiv si competitiv la nivel european, un important centru economic in constructia de masini si industria electrotehnica si un puternic mediu academic.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.