Claritate mai mare pentru procedurile de achizitii in cadrul proiectelelor FEADR

FEADR, claritate, achizitii, proiecte, PNDR, beneficiari, licitatii

Astfel, beneficiarii privati care vor semna un contract de finantare cu APDRP dupa aceasta data vor fi obligati ca, pentru licitatiile pe care urmeaza sa le organizeze, sa solicite ofertantilor care participa la licitatie minim trei oferte conforme. Aceasta procedura se aplica doar contractelor cu valoare mai mare de 50.000 de euro.

Concomitent, pentru anumiti beneficiari ai Masurii 121, aflati pe o lista aprobata de APDRP, in momentul primei depuneri a dosarelor de achizitii pentru avizare, acestia vor trebui sa prezinte acordul de mediu si documentul legal de autorizare a persoanelor fizice.

Este vorba despre acei beneficiari care au depus cererea de finantare fara acordul de mediu sau care erau persoane fizice la acel moment, luandu-si angajamentul sa prezinte ulterior, atat documentul de autorizare, cat si adresa din partea Agentiei judetene de Protectie a Mediului.

Mentionam ca beneficiarii privati vor desfasura obligatoriu achizitiile conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare daca indeplinesc prevederile articolului 9 din acest act normativ.

Mai precis, daca cumulativ beneficiaza de un sprijin financiar mai mare de 50% din valoarea proiectului si valoarea contractelor de bunuri si servicii depaseste 200.000 de euro, iar contractele pentru efectuarea de lucrari este peste 2.500.000 de euro.

De asemenea, beneficiarii privati care nu indeplinesc aceste conditii pot aplica, daca doresc, prevederile legislatiei nationale in domeniul achizitiilor publice.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit face precizarea ca achizitiile pentru serviciile de elaborare a proiectelor tehnice, intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta elaborate inainte de semnarea contractelor de finantare raman valabile, urmand ca toate celelalte achizitii efectuate dupa contractare sa fie efectuate conform noilor proceduri.

Lista speciala cu beneficiarii privati cu proiecte contractate fara acord de mediu si fara documentul legal de autorizare pentru persoanele fizice, precum si noile proceduri de achizitii sunt disponibile pe pagina web a APDRP.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.