ADR NV: Situatiile financiare necesare depunerii de proiecte pe 4.3

ADR NV, domeniul 4.3, situatii financiare, cereri, finantare

Conform prevederilor ghidului solicitantului, solicitantul are obligatia de a anexa cererii de finantare situatiile financiare ale anului anterior depunerii, documente constand in: bilantul contabil, contul de profit si pierdere si notele explicative (Ghidul solicitantului, pag 20).

In conformitate cu Grila de verificare preliminara, in cazul situatiilor financiare, criteriul este unul cumulativ si, prin urmare, se considera indeplinit daca exista TOATE documentele enumerate (bilantul contabil, contul de profit si pierdere, notele explicative). Lipsa unuia dintre documentele mentionate in mod expres in grila de verificare ca element pentru care nu pot fi solicitate clarificari duce la respingerea cererii de finantare.

Pentru cererile de finantare depuse in cursul anului 2010, se vor anexa situatiile financiare aferente anului fiscal 2009 (la 31 decembrie 2009), daca acestea au fost depuse la Administratia Finantelor Publice (AFP). In caz contrar, se vor depune cele mai recente situatii financiare aprobate si depuse la AFP (e.g. aferente anului fiscal 2008).

Atentionam de asemenea aplicantii asupra necesitatea distinctiei intre formularul intitulat Date informative si documentul numit Note explicative, precum si asupra obligativitatii prevederii unei contributii proprii la valoarea cheltuielilor eligibile de minim 30,00%.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.