TVA-ul pentru achizitiile din Uniunea Europeana se recupereaza mai usor

Oamenii de afaceri care calatoresc frecvent in strainatate isi vor recupera taxa pe valoarea adaugata printr-o procedura simplificata pentru achizitiile de produse si servicii facute in afara tarii.

Prevederile se aplica incepand cu data de 15 ianuarie, in urma intrarii in vigoare a HG 1620/2009, pentru modi­ficarea si completarea Normelor meto­dologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

“Indus­tria de IT&C si consultantii sunt categoriile de business care vor ben­e­ficia in cea mai mare parte de aceasta noua ma­sura legislativa, deoarece acestia sunt cel mai ade­sea soli­citati pentru a cala­tori in interes de ser­viciu”, a de­clarat Sorin Is­trate, Mana­ging Partner al firmei de consultanta fis­cala Con­texpert.

Potrivit mo­dificarilor aduse Codu­lui Fiscal, “persoana impozabila stabilita in Romania poate beneficia de ram­bursarea taxei pe va­loarea adaugata achitate pentru im­porturi si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru, in conditiile prevazute in norme”.

Mai multe detalii: www.financiarul.com.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.