A fost aprobat cel de-al doilea depozit ecologic pentru deseuri din judetul Valcea

Valcea, depozit ecologic, PHARE, deseuri, finantare nerambursabila

Studiul de fezabilitate pentru depozitul ecologic pentru deseuri a fost aprobat in unanimitate, vineri, in sedinta ordinara, de consilierii judeteni.

“Prin programul Phare 2005 Coeziune economica si sociala, Consiliul Judetean Valcea a obtinut finantare externa nerambursabila pentru realizarea studiului de fezabilitatea si a documentatiilor suport pentru depozitul judetean ecologic de deseuri. Locatia optima a fost aleasa comuna Roesti aflata chiar in centrul judetului. Alaturi de aceasta groapa de gunoi se vor construi si doua statii – una de compost si una de sortare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Ion Calea.

Valoarea totala a investitiei este de 42 de milioane de euro. Sursa de finantare este Programul Operational Sectorial de Mediu.

“Prin acest program, judetul Valcea a fost selectat printre cele sapte judete prioritare care beneficiaza de asistenta tehnica si consultanta de specialitate in managementul integrat al deseurilor”, a mai spus Calea.

In prezent, in judetul Valcea, functioneaza de trei luni primul depozit ecologic pentru deseuri in cartierul Feteni din Ramnicu Valcea. Proiectul a apartinut primariei municipiului, are sase celule, o statie de sortare si una de compost si o durata de functionare de 25 de ani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.