Programe de finantare europeana pentru apa iesenilor

Singura statie de epurare a apelor uzate din municipiul Iasi este in curs de modernizare. Aceste lucrari au inceput inca din 1996 si se preconizeaza ca finalizarea lor sa fie in jurul anului 2007. Modernizarea este posibila datorita celui de-al treilea program de finantare europeana ISPA, de care beneficiaza RAJAC (Regia Autonoma Judeteana de Apa si Canal).

Astfel, 75% din suma necesara lucrarilor de modernizare, care inseamna 32 de Milioane de Euro provin din fonduri nerambursabile, iar restul de 25 % sunt din credit BERD.

In acest proiect de finantare europeana, pe langa modernizarea statiei de epurare, mai sunt incluse si alte doua obiective. Unul din acestea este reabilitarea statiei de tratare Chirita, din cartierul Dancu, construita in anul 1950. Lucrarile de proiectare pentru reabilitarea acestei statii au fost facute si urmeaza sa fie executate in viitorul apropiat. Al doilea obiectiv urmarit este reabilitarea sistemului de pompare Pacurari Aurora Mijlociu, pentru a preveni eventualele accidente, pentru ca instalatiile, din cauza vechimii lor, prezinta pericol de accidente, la fel ca si celelalte doua obiective incluse in acest proiect.

Sursa: , Ziua de Iasi online, 15 iulie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.