Fonduri Regio pentru crearea unui camin de ingrijire a batranilor din Ploiesti

camin de ingrijire batrani

Beneficiarul acestui contract de finantare este parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Ploiesti si Fundatia pentru Copii “Sfantul Sava”, care a obtinut fonduri nerambursabile pentru proiectul “Schimbare destinatie din cazarma in camin de batrani, recompartimentare interioara”.

Valoarea totala a contractului este 3.624.455,04 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.575.710 lei, din care 2.189.353,50 lei reprezinta fonduri FEDR.

Proiectul propriu-zis, a carui durata de implementare este de 18 luni, vizeaza schimbarea destinatiei din cazarma in camin de batrani si crearea unei noi infrastructuri in domeniul serviciilor sociale de asistenta si ingrijire a persoanelor varstnice din municipiul Ploiesti.

Fondurile nerambursabile Regio vor fi folosite pentru recompartimentarea si extinderea cladirii prin amenajarea a 12 camere cu cate doua paturi si bai individuale, unde vor putea fi gazduite, in mod permanent, 24 de persoane.

De asemenea vor fi create spatii de odihna si relaxare, cabinete medicale, precum si facilitati pentru ingrijirea persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

“Proiectul, al carui contract de finantare s-a semnat astazi, va contribui la crearea unei infrastructuri moderne, cu dotari la standarde europene, in domeniul serviciilor de asistenta sociala comunitara din municipiul Ploiesti. Fondurile Regio pot ajuta la transformarea centrului de ingrijire nou creat intr-un pol de transfer de know-how si bune practici in domeniul serviciilor sociale de tratament si ingrijire a batranilor pentru alte centre similare ce vor fi infiintate in regiunea noastra”, a declarat domnul Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.