CJ Prahova asigura in acest an o cofinantare de 10 milioane euro pentru proiectele europene

CJ Prahova, proiecte europene, cofinantare, criza, buget

“Problema care o avem in vedere este cota de cofinantare pentru proiectele europene, cota de 2% la care se adauga TVA, care este estimata, pentru acest an, la 10 milioane euro, numai pentru ce finanteaza CJ, in afara de cota care revine localitatilor partenere in aceste proiecte”, a afirmat Cosma.

Anul viitor suma s-ar putea ridica la 25 milioane euro, care ar putea fi un soc pentru bugetul CJ, fiind cea mai preocupanta problema a administratiei judetene, a mai precizat Cosma.

Prima luna de plata in acest an este luna mai, cand va trebui achitata suma de 1,6 milioane euro, sustine presedintele CJ Prahova. Acesta a mai precizat ca vor putea fi facute publice sumele defalcate ale bugetului din acest an, aflate inca in discutia comisiilor de specialitate.

“Este un an greu, cel al iesirii din criza economica. Acum sunt elaborate si acceptate pentru finantare proiecte europene, dar trebuie tinut cont ca 84% este finantarea europeana, 14% sunt sume care vor veni de la bugetul de stat si restul de doi la suta si TVA trebuie platit de beneficiar, adica de administratiile judetene si locale”, a subliniat Cosma.

Bugetul CJ din acest an va fi de 360 milioane lei, mai mare decat cel de anul trecut, care a fost de 336 milioane lei. Cresterea va fi posibila prin intrarea in functiune a noului parc de la Urlati unde vor incepe productia Procter&Gamble si Plastipack, a unei noi fabricii cu 400 de salariati la Paulesti si a Parcului Industrial de la Aricestii Rahtivani, unde investitorii belgieni au anuntat ca au capacitati de productie de 100 milioane euro, a evidentiat seful administratiei judetene.

El a mai adaugat ca probleme se inregistreaza, in prezent, in industria constructiilor care nu a lucrat in ianuarie si nu va lucra nici in februarie, pierzandu-se astfel sume importante la impozitul pe salarii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.