
Valoarea fiecarui proiect este de un milion de lei si proiectele de promovare constau in publicitate, marketing si organizarea unei sesiuni de promovare turistica intr-o alta tara din Uniunea Europeana.
De asemenea, expozitia „Europrahova” in care se va face promovarea judetului peste hotare va fi organizata in acest an, in luna mai, la Roma, in Italia. Mircea Cosma a mai afirmat ca fiecare delegatie care vine la Consiliul Judetean Prahova va primi un album de prezentare al judetului, tradus si intr-o limba de circulatie europeana, un pachet de promovare care va contine pliante in care sunt prezentate cele sapte proiecte, precum si o sticla de vin din soiurile renumite in judet.
Vinurile au fost cumparate de la producatorii de vinuri de catre Fundatia istorica „Mihai Viteazul”, fara a fi facute cheltuieli de la bugetul CJ.
Cosma a mai precizat ca si producatorii de vin sunt foarte multumiti pentru ca au inceput sa primeasca si comenzi, in urma punerii in aplicare a acestui gen de promovare a judetului, de la inceputul acestui an. Presedintele CJ a adaugat ca sefilor delegatiilor primite la CJ le-au fost daruite chiar si vinuri de colectie.
„Cea mai veche sticla facuta cadou a fost un Merlot din 1948 care a ajuns la un important profesor universitar din SUA, iar in prezent cele mai vechi vinuri din colectie sunt din 1963”, a mai subliniat Cosma.
Proiectul „Drumul vinului” este cel mai vechi proiect promovat de Consiliul Judetean Prahova, inca din anul 2004. Acesta a fost reluat in anul 2009 de catre autoritatile judetene. „Drumul Vinului” strabate podgoriile renumite ale judetului si include popasuri la conace, curti domnesti si manastiri.
Drumul trece prin localitatile Filipesti de Targ, Baicoi, Boldesti, Bucov, Pleasa, Valea Calugareasca, Iordacheanu, Urlati, Ceptura, Fantanele, Tohani si Gura Vadului, fiind introduse in acest circuit si cramele de la Urlati si Azuga unde pot fi degustate vinuri si spumante.
Proiectul „Drumul fructelor”, demarat de CJ Prahova in luna octombrie 2009, pune in valoare obiceiuri, traditii, mestesuguri, pe un teren incarcat de rod si istorie.
„Drumul fructelor” va strabate zona de nord a judetului, avand ca scop facilitarea dezvoltarii localitatilor renumite ca fiind mari producatoare de fructe. Acest drum va strabate 18 localitati, punctate de 28 de popasuri turistice.
„Drumul Voievozilor”, cel de-al treilea proiect turistic promovat de Consiliul Judetean Prahova, urmareste readucerea la viata a locurilor pline de istorie, unde turistul poate merge pe urmele voievozilor Matei Basarab, Vlad tepes si Mihai Viteazul.
Spre deosebire de primele doua proiecte turistice lansate de CJ Prahova, care au rolul de a dezvolta agroturismul in judet, „Drumul voievozilor” este inceputul unei campanii de recunoastere a istoriei acestor meleaguri, in special a zonelor unde o mare influenta au avut-o domnitorii Vlad tepes si Mihai Viteazul.
De asemenea, prin promovarea proiectelor „Drumul Sarii” si „Drumul carbunelui” se intentioneaza dezvoltarea economica a unor importante zone ale judetului. Proiectul „Microregiunea Bucegi” are in vedere dezvoltarea turistica a statiunilor Sinaia, Busteni si Azuga.