Sindicalistii schimba grevele cu proiecte interesante pentru resiteni, proiecte finantate de UE

sindicalisti, someri, proiecte, finantare, fonduri europene, cursuri

Confederatiile sindicale au acum o noua preocupare. Membrii acestora scriu proiecte si le implementeaza pe bani europeni. Liderii sindicatelor spun ca sunt interesati sa ii scoleasca pe resiteni, astfel incat acestia sa aiba parte de cursuri de specializare pentru atragerea fondurilor europene.

In sprijinul acestei idei a fost scris un proiect prin care sindicalistii din opt orase vor invata cum pot sa beneficieze de fonduri UE. Biroul de la Resita a fost deschis deja, iar in toamna au loc primele cursuri.

“Am plecat de la ideea experientei pe care o avem deja ca sindicalisti. si prin acest proiect ne-am dorit sa invatam personalul cum sa scrie proiecte”, a spus Minel Ivascu, managerul proiectului implementat de Blocul National Sindical.

Ii ajuta pe someri

La Resita, si CNS Cartel Alfa a pus in aplicare astfel de proiecte. Trei dintre acestea au primit finantare, iar alte cateva sunt in curs de aprobare. Un exemplu este proiectul “Oportunitati de angajare pentru someri prin educatie si informare”, derulat in Resita, Bocsa, Otelul Rosu si Caransebes.

In fiecare localitate, minimum 20 de someri au fost instruiti si jumatate au fost angajati. “Noi scriem demult proiecte. Ne-am ocupat de aceste oportunitati si este bine ca liderii sindicali pun accent pe astfel de finantari, care sa ajute oamenii”, a spus Marian Apostol, liderul CNS Cartel Alfa Caras-Severin.

Sindicalistii dau lectii de engleza si management

Proiectul derulat de Blocul National Sindical in aceasta perioada este intitulat “Acces la fonduri structurale pentru partenerii sociali”.

Autorii acestuia pun la punct o retea de specialisti, pe care sa ii invete cum sa acceseze fondurile europene. Cursantii au posibilitatea sa invete limba engleza, procedurile de raportare sau de monitorizare, dar si construirea paginilor web.

Reteaua de pe tot teritoriul tarii cuprinde 20 de consultanti seniori si cate trei consultanti locali, in fiecare regiune. Cele opt birouri de consultare vor fi la Resita, Cluj, Bucuresti, Alexandria, Constanta, Bacau, Brasov si Craiova. Partenerii acestui proiect sunt confederatia patronala CONPIROM si Fundatiile Giacomo Brodolini si Interconsulting.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.