S-a dat startul la investitii cu fonduri europene in zona Voineasa

fonduri europene, voineasa

“Comuna Voineasa se afla pe o anexa nefericita la o hotarare de guvern care o scotea de pe lista posibilelor investitii cu fonduri nerambursabile, pentru ca are o capacitate de cazare care depaseste cu mult media pe tara. Cei care au facut anexa acum cativa ani nu stiau ca in hoteluri cresc copaci si pasc vaci pentru ca sunt luate de sindicate aiurea si nefolosite decat pentru a gira afaceri, dar capacitatea turistica este la zero. Avem mii de locuri de cazare, pe hartie, dar in realitate nu avem locuri de cazare, avem doar 30 – 40. E vorba de o hotarare data in comun de Ministerul Dezvoltarii din trecut si Ministerul Agriculturii. Desi, am cerut expres, acum cateva luni, scoaterea de pe aceasta anexa, am reusit abia acum”, a precizat Ungureanu.

Faptul ca statiunea Voineasa era pe lista cu locuri de cazare peste media pe tara, cei care doreau sa investeasca in constructii de pensiuni sau hoteluri trebuiau sa suporte integral investitia din banii lor sau din imprumuturi bancare.

Potrivit prefectului, in ultimul an, sub zece investitori au depus documentatiile pentru a dezvolta capacitati de cazare in zona, insa, dupa realizarea celor cinci partii de schi de la Obarsia Lotrului, zona se va dezvolta rapid din punct de vedere turistic.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.