Reabilitarea barajelor de pe paraul Vijistea este aproape de finalizare

reabilitare, baraje, PHARE,proiect, cooperare, protectie mediu

Proiectul isi propune sa stimuleze cooperarea in zonele de granita apartinand celor doua state vecine prin realizarea de activitati comune vizand interconectarea teritoriilor in domeniul comunicatiilor si dezvoltarea coerenta, corelata si durabila a intregii regiuni sub aspect socioeconomic, in contextul politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene.

Scopul proiectului este sa reabiliteze infrastructura de protectie a mediului din judet pentru a asigura protectie impotriva inundatiilor, cat si capacitate de raspuns dupa aparitia inundatiilor.

Prin proiectul de investitii s-a urmarit reabilitarea celor 6 baraje aflate pe paraul Vijistea, in localitatile Vitanesti, Razmiresti si Marzanesti, beneficiarii finali fiind populatia din localitatile Vitanesti, Razmiresti si Marzanesti.

S-a achizitionat un sistem automat de monitorizare a apei din baraje, pentru a elimina pericolul inundatiilor, care cuprinde o unitate centrala, senzori de nivel, post de stocare a datelor, procesarea si transmiterea acestora la dispecerat.

Efectele ulterioare ale proiectului propus vor fi:

– parteneriate in domeniul protectiei mediului;
– prevenirea inundatiilor si controlul eroziunii albiei raurilor;
– capacitate imbunatatita de management al mediului;
– asigurarea unei dezvoltari economice durabile a regiunii de granita Romania – Bulgaria;
– incurajarea autoritatilor municipale, judetene si regionale in dezvoltarea planurilor integrate de dezvoltare a localitatilor.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.