Finantare ISPA: Receptia statiei reabilitate de epurare a apei uzate Sibiu

Beneficiarul Apa – Canal SA Sibiu a receptionat vineri, 23 mai a.c., statia reabilitata de epurare a apei uzate Sibiu, in baza unui contract semnat, in septembrie 2005, cu firma Sistem Yapi Turcia, in valoare totala de 9,39 milioane euro. Acest contract a fost in intregime finantat din fonduri de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si face parte din proiectul ISPA Sibiu.

Acest proiect cuprinde trei contracte de lucrari, un contract de asistenta tehnica si un contract de supervizare in valoare totala de 37,588 milioane euro, din care finantarea nerambursabila UE este de 25,559 milioane de euro, iar cofinantarea BERD – de peste 12 milioane de euro. Data estimativa a finalizarii acestei masuri ISPA este 31.12.2010.

Componenta de reabilitare a statiei de epurare a apelor uzate a fost finalizata si receptionata, urmand ca celelalte doua contracte sa fie finalizate unul in acest an – Reabilitarea statiei de tratare apa potabila, iar celalalt in anul 2010 – Reabilitarea retelelor de canalizare.

Romania a angajat, pana in prezent, fonduri in cadrul programului ISPA de circa 2,7 miliarde de euro, din care asistenta financiara nerambursabila este de aproximativ 2 miliarde de euro. MEF este institutia, care coordoneaza administrarea fondurilor europene nerambursabile, inclusiv a Programului ISPA destinat proiectelor de infrastructura – transporturi si mediu.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.