Drumul Judetean 151 din Bistrita-Nasaud va fi reabilitat cu peste 21 milioane de euro

Bistrita-Nasaud, finantare nerambursabila, POR, licitatie, SEAP

Potrivit anuntului publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, licitatia pentru DJ 151, la care s-au inscris sapte firme, a fost castigata de SC Romstrade SRL Giurgiu pentru suma de 74.488.412 lei, fara TVA, contractul urmand sa se deruleze pe o perioada de 20 de luni.

Firma Romstrade nu va putea subcontracta lucrarile pe acest tronson, care masoara aproape 77 de kilometri si leaga judetul Bistrita-Nasaud de judetul Mures, oferind si o alternativa pentru relatia cu judetul Cluj, care se face in prezent prin Drumul National 17.

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a castigat, anul trecut, prin Programul Operational Regional, o finantare de peste 126 milioane lei pentru reabilitarea si modernizarea DJ 151.

Acest traseu leaga municipiul Bistrita de alte 16 localitati din cinci comune: Sigmir, Blajenii de Sus, Blajenii de Jos, Sintereag, Sieu Odorhei, Coasta, Sirioara, Chirales, Lechinta, Vermes, Sangeorzu Nou, Sanmihaiu de Campie, Zoreni, Budesti, Budesti-Fanate si Tagu.

Pe langa lucrarile la carosabil, care inseamna mai bine de 500.000 metri patrati modernizati, firma Romstrade are de executat si consolidari de terasamente, 32 de podete, un viaduct si aproape 10 kilometri de parapeti.

Lucrarile sunt estimate sa inceapa in aceasta primavara. Finantarea nerambursabila, in valoare de peste 104 milioane lei, se va face prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat, restul sumei urmand sa fie asigurat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

Sursa: Portalul National de Admionistratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.