Ministrul Mediului si Padurilor participa la Conferinta privind Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

László Borbély, conferinta, fonduri europene, Strategia UE, Dunarea

Evenimentul din aceasta perioada este al doilea dintr-o serie de cinci conferinte internationale care urmeaza sa fie organizate de Comisia Europeana pe aceasta tema.

Romania sustine crearea unei Strategii UE pentru regiunea Dunarii, capabila sa asigure o mai mare eficienta in alocarea si administrarea fondurilor europene si integrarea protectiei mediului in dezvoltarile actuale ale politicii de dezvoltare regionala.

Strategia va avea capacitatea de a contribui la imbunatatirea mecanismelor de implementare a initiativelor regionale actuale si va asigura buna guvernare la nivel comunitar, regional si local.

László Borbély, Ministrul Mediului si Padurilor a subliniat ca “greul abia incepe, acum ca am trecut de faza discutiilor teoretice si de stabilirea principiilor trebuie sa ne concentram pe punerea in aplicare a proiectelor in vederea finalizarii strategiei”.

Pentru Romania, Strategia Dunarii va reprezenta asumarea rolului de promotor si initiator al unui nou format de cooperare care, prin dinamica sa, va contribui la sustinerea angajamentelor externe in plan regional, va permite relansarea economica a judetelor din bazinul Dunarii si crearea de noi locuri de munca.

Procesul de consultare publica pe tema Strategiei UE pentru regiunea Dunarii a fost lansat de Comisia Europeana in cadrul Conferintei de la Ulm.

Seria de evenimente din cadrul acestui proces de consultare se va incheia in luna iunie a.c. cu un eveniment care va avea loc in Romania. Romania va gazdui Conferinta de inchidere a dezbaterilor publice la Constanta, in perioada 10-12 iunie 2010, unde vor avea loc dezbaterile concluziilor finale.

Sursa: Ministrul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.