Finantare de 4,6 milioane lei pentru incurajarea turismului cultural in Sibiu

Sibiu, turism cultural, finantare, proiect, buget, Klaus Iohannis

Conform unui comunicat, comisia de selectie a analizat cele 138 de proiecte culturale si 110 proiecte sportive depuse in urma apelului public de incepere a sesiunii de depunere a proiectelor cultural- sportive pentru anul 2010.

“Ma bucura faptul ca au fost depuse multe proiecte atat culturale, cat si sportive, ceea ce arata un interes ridicat din partea operatorilor din aceste domenii. Comisia constituita pentru selectarea proiectelor ce urmeaza a fi finantate de la bugetul local a remarcat nevoia clara de o mai buna concepere si redactare a proiectelor depuse, mai ales in ceea ce priveste conceperea bugetului fiecarui eveniment in parte”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Comisia de selectie a cautat sa conceapa o agenda culturala si sportiva echilibrata, alcatuita din proiecte care au demonstrat si pot garanta un standard inalt al calitatii beneficiilor culturale contribuind, astfel, la o mai buna imagine a orasului ca un loc interesant de vizitat si de petrecere a timpului liber, incurajand astfel si dezvoltarea turismului.

De asemenea, s-a cautat o programare coerenta a agendei cultural-sportive pentru a evita suprapuneri ce ar putea altera vizibilitatea si numarul de participanti ai unui proiect, precum si anumiti timpi morti care ar crea goluri in agenda evenimentelor.

In acest scop, a fost incurajata finantarea evenimentelor din extrasezonul cultural si turistic, pentru a oferi o alternativa in perioadele din an mai putin aglomerate.

“In perioada evenimentelor cultural-sportive de traditie s-a creat un fenomen de atragere si participare pozitiva a turistilor. Sibiul are aceasta sansa unica de a fi cotat ca destinatie de turism cultural si de aceea cred ca este foarte important ca cele doua domenii, cel cultural si cel sportiv sa fie sincronizate, mai ales din punctul de vedere al promovarii”, a mai spus primarul Klaus Iohannis.

Agenda cultural-sportiva a orasului este o parte integranta a promovarii generale a orasului, motiv pentru care, conform ghidului de aplicare, fiecare aplicant trebuie sa indrepte un procent cuprins intre 10% si 20% din bugetul total al proiectului in activitati de promovare a proiectului.

Suma totala alocata din bugetul local pentru agenda culturala si sportiva a anului 2010 a fost de 4.619.482 de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.