Agentia Sapard declara ca fondurile alocate prin programul Sapard vor fi absorbite integral

Conform unor oficiali din cadrul Agentiei Sapard, tara noastra va absorbi integral pana la finele acestui an – termenul limita pentru alocarea financiara a anului 2000 – fondurile alocate de Uniunea Europeana prin Programul SAPARD pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural si anume aproximativ 150 Milioane de Euro.

Pana in prezent, Agentia SAPARD a autorizat plati in valoare de peste 85 milioane de euro. Avand In vedere aceasta situatie si estimarile de plata realizate pentru perioada imediat urmatoare, expertii Agentiei SAPARD considera ca fondurile alocate pentru anul 2000 vor fi absorbite integral pana la sfarsitul acestui an.

Previziunile de plata elaborate de specialisti ai Agentiei SAPARD (pana la sfarsitul anului 2004 se va acoperi alocarea financiara pe 2000, In proportie de peste 100%), simplificarea procedurilor precum si garantarea de catre stat a unor credite interne necesare desfasurarii Masurii 2.1, sunt motive suficient de solide pentru a afirma ca Romania nu va returna nici un eurocent Uniunii Europene.

Sursa: , Agentia Sapard, 12 august 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.