Se poate finanta cercetarea stiintifica din fonduri europene?

cercetare stiintifica, fonduri europene, tehnologii IT, Siveco, proiecte

In Uniunea Europeana se vorbeste des si foarte serios de importanta programelor pentru cercetare si dezvoltare tehnologica si de fondurile alocate acestui domeniu. De la vorbele expertilor europeni la faptele informaticienilor romani drumul este scurt si plin de rezultate.

Un exemplu sugestiv pentru argumentatia noastra este SIVECO Romania, cea mai importanta casa romaneasca de software, care dezvolta mai multe proiecte finantate din fonduri europene, proiecte menite sa devina instrumente utile pentru medici, profesori, elevi, studenti, avocati, consumatorii de servicii publice, angajati.

Monica Florea, Director Proiecte Europene in cadrul SIVECO Romania, a declarat:

“Proiectele la care lucram, in parteneriat cu organizatii de prestigiu din Europa, ajuta institutiile de invatamant sa isi adapteze oferta educationala la cerintele reale ale pietei de munca, prin utilizarea celor mai noi tehnologii, si in acelasi timp sa pregateasca studentii pentru societatea informationala. De asemenea, proiectele din domeniul cercetarii medicale aduc noi sperante pacientilor, in timp ce proiectele din zona formarii profesionale sporesc competentele angajatilor si elimina barierele lingvistice”.

Mai multe detalii: www.siveco.ro.

Sursa: Siveco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.